Sunt Gospodină

Dulceața de zmeură: 2 metode de preparare a acestui deliciu aromat!

Nu zadarnic se spune că dulceața de zmeură ridică dispoziția. Dar, ca să o preparați corect, trebuie să știți unele trăsături ale acestui fruct. Principala ei caracteristică: ea este prea gingașă, ca să fie răsfiartă.

1. REȚETA DELICIOASEI DULCEȚI DE ZMEURĂ (SE FIERBE PE PARCURSUL A 5 MINUTE)

Ingrediente:

-1 kg de zmeură;

-1.5 kg de zahăr.

Mod de preparare:

1.Pregătiți zahărul și zmeura, alegând fructe coapte și sănătoase.

2.Puneți zmeura într-un vas potrivit și presărați 2/3 din cantitatea totală de zahăr peste ea. Lăsați amestecul să se pătrundă peste noapte: fructele își vor elibera sucul.

3.Dimineața scurgeți sucul de zmeură într-o cratiță. Puneți-l pe foc și aduceți-l până la punctul de fierbere. Adăugați zahărul rămas și nu uitați să adunați spuma de pe suprafața siropului.

4.Când spuma va înceta să se formeze în mod abundent, opriți focul și lăsați siropul să se răcească puțin.

5.Apoi adăugați fructele în el și puneți cratița pe foc mic. Amestecând continuu și adunând spuma formată, aduceți dulceața până la clocotire. Este suficient să o fierbeți timp de 5-7 minute.

6.Transferați îndată dulceața de zmeură în borcane sterilizate, închizându-le etanș. Se păstrează excelent pe parcursul întregii ierni.

2. ÎNCĂ O METODĂ DE PREPARARE A DULCEȚII DE ZMEURĂ — DENSĂ ȘI GELATINOASĂ.

Pentru ca dulceața să capete o asemenea consistență, există un secret: ea se prepară atât cu fructe coapte, cât și cu o cantitate mică de zmeură verzuie. Anume fructele imature creează un oarecare efect de gelatinizare.

Ingrediente:

-1 kg de zmeură;

-1.5 kg de zahăr.

Mod de preparare:

1.Nu este necesar să lăsați zmeura să se pătrundă cu zahărul pe parcursul unei nopți. Însă dulceața trebuie fiartă în 2 etape.

2.În timpul serii amestecați zmeura cu 2/3 din cantitatea totală de zahăr. Puneți îndată cratița cu ele pe foc. Pentru ca zahărul să se dizolve mai repede, puteți să adăugați 2 linguri de apă în cratiță.

Amestecând și adunând spuma, aduceți lent compoziția până la clocotire. Apoi fierbeți-o timp de maxim 7 minute.

3.Dimineața puneți cratița pe foc și aduceți iarăși dulceața până la punctul de fierbere. Apoi adăugați lent zahărul rămas și, amestecând continuu, așteptați dizolvarea lui completă. Acest proces durează maxim 5-7 minute.

4.Transferați dulceața fierbinte în borcane sterilizate, închizându-le ermetic.

Siropul din dulceața preparată după această rețetă devine dens și gelatinizat. Dulceața are o culoare intensă și neobișnuită, o aromă și un gust, care nu pot fi redate prin cuvinte!